fbpx
Betongtak

Betongtak

Isonits fyrstegsbehandling - det medvetna valet

Vi tvättar och målar dina betongpannor! 

Trasiga tak är en vanlig orsak till fuktskador. En liten skada på taket kan få stora konsekvenser på andra ställen i ditt hus. Taket är en vital del av husets fuktskydd och tillsammans med fasaden är det den del som utsätts hårdast för nederbörd, vind och temperaturskillnader. Sprickor, hål, mossa och löv kan förstöra takpannorna och orsaka fuktskador. Därför är det viktigt med ett kontinuerligt underhåll av ditt tak. 

Med rätt underhåll förlänger du livslängden på ditt tak och säkerställer att det är skyddat mot fuktskador. Takpannor av betong bör behandlas eller impregneras vart femtonde år för att bibehålla pannornas ytskikt. Ytskiktet skyddar mot nedbrytning av pannan samt avvisar fukt, d.v.s. förhindrar fuktskador på undertak och frostsprängningar. Ett dåligt ytskikt resulterar i en fuktig panna, vilket ger goda förutsättningar för mossa och alger att växa. 

Så låt inte ditt tak bli förstört, behandla det istället.

Kontakta oss för kostnadsfri besiktning

  • 1. Vi ångtvättar taket med en av våra specialanpassade enheter. Vattnet kan värmas upp till otroliga 110 grader och producera ett tryck på 500 bar. En speciell takvagn med parallella dysor rengör taket skonsamt med högtrycksånga så papp och läkt inte kommer till skada
  • 2. Vi anti-algbehandlar taket för att döda rötterna från mossa och alger i pannornas porer och skarvar. Detta görs för att säkerställa att taket är helt rent inför målningen
  • 3. Första lagret lagret färg tränger in och förseglar pannornas porer. Detta ger oss optimala förutsättningar för att sedan kunna ge pannorna ett nytt ytskikt.
  • 4. Slutligen applicerar vi ett andra lager Isonit akrylatfärg som ger pannorna ett nytt skyddande ytskikt. Det nya ytskiktet förlänger takets livslängd och skyddar mot fukt, mossa och alger. Istället för att takpannorna bryts ned av väder och vind så är det färgen som blir den nya slitytan.

Upp till 10 års garanti

Läs mer